Във връзка със случая на нападнатия  репортер Димитър Върбанов от

...
Във връзка със случая на нападнатия  репортер Димитър Върбанов от
Коментари Харесай

Позиция на БАБХ във връзка с нападнатия журналист на „Господари на ефира”

Във връзка със случая на нападнатия  кореспондент Димитър Върбанов от предаването „ Господари на ефира ” по NOVA телевизия, Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) осъжда насилието против представителите на медиите и напомня, че организацията направи масирани инспекции в склад и помещение за хранителни артикули във Велико Търново. Инспекцията приключи с наказателни постановления, издадена беше и заповед за прекъсването на реализацията на продуктите заради изминал период на валидност и други нарушавания.  По случая се води досъдебното произвеждане от Районна прокуратура – Велико Търново. Всички открити храни са материални доказателства по него, написа Блиц.

 
При инспекцията на инспекторите от Областната дирекция по сигурност на храните -  Велико Търново и чиновниците на районно управление (на МВР) – Велико Търново – Министерство на вътрешните работи, на  12 юни 2018 година в склад за търговия на едро с храни от скотски и неживотински произход  в града бяха открити храни с изминал или изчезнал период на валидност, като за част от тях не бяха показани входящи документи. В резултат на инспекцията близо 7 тона хранителни артикули на обща стойност 22 500 лв. бяха сложени под забрана и спрени от реализация. Със заповед на изпълнителния шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев те са ориентирани за заличаване. За установеното нарушаване е формиран акт за административно нарушаване и е издадено наказателно разпореждане на стойност 4 000 лв..
 
Дни по-късно, при още една взаимна инспекция на инспекторите от Областната дирекция по сигурност на храните -  Велико Търново и чиновниците на Министерство на вътрешните работи на 22 юни и следваща инспекция на 25 юни  в помещение в съседство на действителен склад за търговия на едро с храни от скотски и неживотински произход  във Велико Търново е установено съществуване на храни с изминал период на валидност и разопаковани храни в размер на близо 1,5 тона. В помещението е намерено и работно съоръжение. Установено е съществуване на преопаковани на място артикули в хартиени пликове по 1 кг и 2 кг и течности, разфасовани в бутилки по 1 и 2 литра.
 
Със заповед на шефа на Областната дирекция по сигурност на храните Велико Търново доктор Станимир Спасов, храните са спрени от реализация и са сложени под забрана. За установеното нарушаване е формиран акт за определяне на административно нарушаване и е издадено наказателно разпореждане на стойност 4500 лева Помещението, в което са открити храните, е запечатано. След налагане на възбраните чиновници на Областната дирекция по сигурност на храните Велико Търново правят постоянни инспекции на обекта за спазването им.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР